ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ε.Η.

Μέλος της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρ. Μητρώου Εγγραφής ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. 1-00075

 

44

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
338131

ΑΘΗΝΑ  28/06/2024

 

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΜΑΣ

 

     Άλλο ένα πείραμα της Διοίκησης της ΔΕΗ, υλοποιείται σήμερα…

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ, όταν διαπίστωσαν ότι οι καταβαλλόμενες αποδοχές και το Επίδομα Αδείας ήταν πολύ μικρότερες από τις αναμενόμενες.

Χωρίς καμία ουσιαστική εξήγηση και χωρίς τη χορήγηση των αντίστοιχων εκκαθαριστικών σημειωμάτων, όπως ο Ν.4254/2014 ορίζει., οι αρμόδιοι αρκούνται στην αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που απλά εκφράζουν την αμηχανία τους.

Διότι αν σεβόντουσαν πραγματικά τους εργαζόμενους και την εργασία τους, θα είχαν προνοήσει να τους ενημερώσουν εγκαίρως.

     Καλούμε τη Διοίκηση να αναρτήσει άμεσα τα αντίστοιχα εκκαθαριστικά σημειώματα και να ενημερώσει τους συναδέλφους για τις διαφορές.

     Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να  διορθωθούν τα όποια λάθη και να αποδοθούν ευθύνες.

 

            Οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους δεν προορίζονται για πειράματα!!!  

  

 

Γραφείο Τύπου

            ΑΘΗΝΑ  12/06/2024

 

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

 

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε

 

     ως εργαζόμενοι στη ΔΕΗ, βιώνουμε μια περίοδο πρωτοφανούς απαξίωσης από τους "αρμόδιους"  των Διευθύνσεων Προσωπικού.

     Μια απαξίωση που εκφράζεται σε κάθε ευκαιρία και κάθε επίπεδο.   Μια απαξίωση που αποτελεί συνειδητή  τακτική ή συνέπεια ΑΓΝΟΙΑΣ.

     Συνειδητή τακτική που έχει ως στόχο την αποδυνάμωση των εργαζομένων και του Συνδικάτου ή/και άγνοια για διαδικασίες τυπικές και άτυπες που ισχύουν στην Επιχείρηση εδώ και δεκαετίες.

     Γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κάποιος την κωλυσιεργία εκ μέρους των "αρμοδίων", της κατάρτισης της ΕΣΣΕ ώστε αυτή να υπογραφεί στο "παρά πέντε";

     Γιατί πώς αλλιώς να δικαιολογήσει κάποιος τη σύνταξη "Πολιτικής" για την ανάπτυξη του προσωπικού, για την Αξιολόγηση του προσωπικού και για την ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ του προσωπικού που προβλέπονται στην ΕΣΣΕ, χωρίς την ουσιαστική συμμετοχή του Συνδικάτου;

     Το κυρίαρχο όμως ερώτημα  που αποφεύγουν να απαντήσουν οι "αρμόδιοι" είναι σχετικά με την τύχη όσων εργαζομένων πληγούν από την απολιγνιτοποίηση.

     Ακόμα σημαντικότερο είναι η μη πρωταρχική ιεράρχηση της προστασίας της υγείας των εργαζομένων. 

     Πως αλλιώς να ερμηνεύσει κάποιος το γεγονός ότι οι "αρμόδιοι" εξέδωσαν σχετικό μήνυμα την Τρίτη 11.06.2024 στις 17:43, ώρα που όλοι οι εργαζόμενοι (εκτός βαρδιών) είχαν σχολάσει!!!

     Ωστόσο, παρόμοιες καθυστερήσεις δεν εμφανίζονται, στη ΣΥΝΕΧΗ μεταβολή των Οργανογραμμάτων, στην παλιρροιακού κύματος κατάργηση θέσεων και απαξίωση στελεχών και στην κατάργηση της ειδικής άδειας μίας (1) ημέρας κάθε τρίμηνο στους απασχολούμενους στην εμπορική εξυπηρέτηση.

     Άραγε με ποια απόφαση καταργείται;;;

     Ενδείξεις αλαζονείας εμφανίζονται και σε άλλα θέματα.  Με μυστικότητα στις αποφάσεις, μερικές φορές με μηνυματάκια ηλεκτρονικού ταχυδρομείου χωρίς καν απόφαση, με προσχηματικούς διαλόγους με το Συνδικάτο, σχεδιάζουν το μέλλον των εργαζομένων χωρίς τους εργαζόμενους.

     Κυρίες και Κύριοι "αρμόδιοι"

     με την τακτική που ακολουθείτε και τις μεθοδεύσεις που εφαρμόζετε, δε θα κερδίσετε ούτε την εμπιστοσύνη, ούτε την εκτίμηση των εργαζομένων και αναμφίβολα απαξιώνετε την προσπάθεια της Επιχείρησης να ανταποκριθεί στις προκλήσεις του περιβάλλοντος.

     Ήδη, οι εργαζόμενοι σας έχουν γυρίσει την πλάτη σε διάφορες έρευνες που προσπαθείτε να διεξάγετε.

     Οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη να εργάζονται σε συνθήκες κατάλληλες για την υγεία και την ασφάλειά τους, να αμείβονται ώστε να ζουν οι οικογένειές τους αξιοπρεπώς, οι θέσεις εργασίας τους να είναι διασφαλισμένες, να αξιολογούνται αντικειμενικά, να προάγονται αξιοκρατικά και να συμμετέχουν στη λήψη των αποφάσεων που τους αφορούν και δεν αποτελεί κύριο προβληματισμό τους η δραπέτευση από τα escape rooms

     Μόνο με ειλικρινή και ουσιαστικό διάλογο με τους εργαζόμενους και το Συνδικάτο μέσα σ’ ένα πλαίσιο σεβασμού, θα οικοδομηθεί ένα καλύτερο μέλλον και για την Επιχείρηση και για τους εργαζόμενους.

     Καλούμε τους αρμόδιους να επαναπροσδιορίσουν την τακτική τους.

      Καλούμε τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της ΔΕΗ να βάλει φρένο σε αλαζονικές και απαξιωτικές για τους εργαζόμενους, συμπεριφορές.

      Τέλος, καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και συσπείρωση στο Συνδικάτο, γιατί τα δύσκολα είναι μπροστά μας.

  

  

ΠΑ.Σ.ΥΠ. – ΔΕΗ

ΑΘΗΝΑ  18/12/2023

 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι στα παιχνίδια για τη ΣΣΕ 2024

     Καταγγέλλουμε τις μεθοδεύσεις των αρμοδίων των Ανθρωπίνων Πόρων της ΔΕΗ, με τις οποίες κωλυσιεργούν τις διαπραγματεύσεις  για τη σύναψη της ΕΣΣΕ 2024.

     Προβάλλοντας προσχήματα ανέβαλαν την προγραμματισμένη σημερινή (18.12.2023) συνάντηση, δημιουργώντας ερωτήματα και επιφυλάξεις σχετικά με τη σοβαρότητα που αντιμετωπίζουν τους χιλιάδες εργαζόμενους του Ομίλου.

     Την ώρα που η Επιχείρηση αναπτύσσεται, οι εργαζόμενοι πλήττονται από την ακρίβεια και τον πληθωρισμό και οι αρμόδιοι αντιμετωπίζουν με ασέβεια εργαζομένους, συνδικάτο και Συλλογικές Διαπραγματεύσεις.

     Καλούμε τον Πρόεδρο και ΔΝΣ της Επιχείρησης να παρέμβει άμεσα ως προς την απρόσκοπτη ολοκλήρωση  της διαπραγμάτευσης για τη σύναψη της νέας ΕΣΣΕ.

     Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ στο σχεδιασμό δράσεων που θα θωρακίσουν την παραπάνω διαδικασία.

  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ!

ΑΘΗΝΑ  19/02/2024

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΣΕ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ.  

 

     Τα διάφορα 4ετή, 5ετή, 10ετή στρατηγικά προγράμματα η ΔΕΗ τα πρόβαλε.  Τους μοχλούς ανάπτυξης τους προέβαλε.  Αυτό που δεν αποκαλύπτει όμως είναι η ασέβεια προς τους εργαζόμενους.

     Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η κυνικότητα με την οποία θέτουν οι αρμόδιοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων κεκτημένα προς κατάργηση;

     Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η προσπάθειά τους να μετατρέψουν τη διαπραγμάτευση για τη ΣΣΕ σε παζάρι;

     Πώς αλλιώς μπορεί να ερμηνευθεί η κωλυσιεργία από την πλευρά τους που με διάφορα προσχήματα ροκανίζουν το χρόνο;

     Η διαπραγμάτευση κύριοι αρμόδιοι της Διοίκησης δεν αφορά σε πτυχιακή εργασία, ούτε σε μελέτη περίπτωσης.  Επίσης δεν αφορά στα βιογραφικά σας!

     Η ΣΣΕ αφορά στις ζωές μας και στις οικογένειές μας.

     Μας σπρώχνετε στο δύσκολο δρόμο, αλλά το δρόμο αυτόν τον έχουμε ακολουθήσει επανειλημμένα και μάλιστα με επιτυχία.

     Το Δ.Σ. του ΠΑ.Σ.ΥΠ. – ΔΕΗ σε πρόσφατη συνεδρίασή του επιβεβαίωσε τους κύριους άξονες που πρέπει να περιλαμβάνει μια ΣΣΕ σύγχρονη:

1.     Προστασία του πραγματικού διαθέσιμου εισοδήματός μας.

2.     Σεβασμός στις προηγούμενες ΣΣΕ.

3.     Ίση μεταχείριση παλαιών και νέων συναδέλφων.

Καλούμε τους εργαζόμενους, παλαιούς και νέους, σε αγωνιστική ετοιμότητα, για να δούμε όλοι μας το αύριο με αισιοδοξία, σε μία Επιχείρηση που δεν στραγγαλίζει αλλά επενδύει στους εργαζόμενούς της!

  Γραφείο Τύπου

ΑΘΗΝΑ 19/07/2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η ασφάλεια των εργαζόμενων αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα.

Η βράβευση της ΔΕΗ στα Health & Safety Awards 2023, αναδεικνύει την ευαισθητοποίηση της ΔΕΗ στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας των εργαζομένων, σε επίπεδο σχεδιασμού τουλάχιστον.

Ωστόσο σε επίπεδο συνολικής υιοθέτησης των διαφόρων μέτρων και υλοποίησης των απαραίτητων ενεργειών παρουσιάζονται επιφυλάξεις.

Με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν, καλούμε τη Διοίκηση και τα Στελέχη του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, αλλά και τους εργαζόμενους να εφαρμόσουν πλήρως τις οδηγίες των αρμοδίων φορέων.

 Σε καμία περίπτωση δε θα γίνει ανεκτή η έκθεση σε κίνδυνο της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων.

Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1