ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ε.Η.

Μέλος της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρ. Μητρώου Εγγραφής ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. 1-00075

 

44

Χρόνια Δράσης

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
338147

Ευρετήριο Άρθρου

Με εξαιρετική επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ημερίδας που συνδιοργανώθηκε από τη ΔΕΗ Α.Ε. και τον ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, την 08/05/2014, με κεντρικό θέμα: “Ηλεκτρική Ενέργεια: Επενδύσεις και Κόστος – Δομή αγορών σε Ελλάδα και υπόλοιπη Ευρώπη ”.

     Στην ημερίδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος συνδικαλιστικών στελεχών, παρουσιάστηκαν και αναλύθηκαν κυρίως από στελέχη του Oμίλου με εξαιρετική επάρκεια:

-          Η θέση της ΔΕΗ στο απελευθερωμένο περιβάλλον Η/Ε,

-          Τα επιχειρησιακά σχέδια της ΔΕΗ, του ΔΕΔΔΗΕ, του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες,

-          Τα επενδυτικά προγράμματα της Παραγωγής και της Εμπορίας της ΔΕΗ,

-          Η συμβολή του λιγνίτη στην Εθνική οικονομία,

-          Η οργάνωση και λειτουργία των αγορών Ηλεκτρικής Ενέργειας,

-          Η τηλεμέτρηση Μεγάλων Πελατών Χ.Τ. και 

-          Το κόστος της λιγνιτικής και συνολικής παραγωγής Η/Ε της ΔΕΗ για την περίοδο 2009-2012.

     Στην Ημερίδα παρευρέθησαν και χαιρέτησαν οι βουλευτές υπεύθυνοι ενεργειακών θεμάτων του ΣΥΡΙΖΑ κος Πετράκος Αθανάσιος και των Ανεξάρτητων Ελλήνων κα Μακρή Ραχήλ

     Ιδιαίτερη τιμή αποτέλεσε η παρουσία και ο χαιρετισμός του Προέδρου και Δ/ντα  Συμβούλου του ΔΕΔΔΗΕ κου Κόλλια Γεωργίου, του Δ/ντα Συμβούλου της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κου Βαχτσιαβάνου Διαμαντή καθώς και του Προέδρου της Ελληνικής  Επιτροπής της CIGRE κου Μίχου Δημητρίου.

     Τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα, ο Αντιπρόεδρος του ΔΕΔΔΗΕ κος Ζακολίκος Χρήστος,  οι Γεν. Διευθυντές ΑΝΠ και Εμπορίας της ΔΕΗ κ.κ. Δαμάσκος Γεώργιος και Καραλάζος Λάζαρος αντίστοιχα,  τα μέλη των Δ.Σ. – εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΔΕΗ κ.κ. Καραλευθέρης Παντελής και Φωτόπουλος Νικόλαος, του ΔΕΔΔΗΕ κος Μασούρας Κων/νοςκαι του ΑΔΜΗΕ κος Παπαστάμος Στάμος, καθώς και πλήθος υπηρεσιακών στελεχών του Ομίλου ΔΕΗ.

      Παρευρέθησαν ακόμα, ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ κος Ρέλιας Σταμάτης, ο οποίος χαιρέτησε στην ημερίδα, ο Γεν. Γραμματέας της κος Καρράς Αντώνης και ο Β΄ Αντιπρόεδρος - Υπ.Τύπου της κος Κουτσοδήμας Κώστας, καθώς και πολλά συνδικαλιστικά στελέχη.

     Οι στόχοι της ημερίδας ως προς :

-                       την άμεση ενημέρωση των εργαζομένων σχετικά με τις εξελίξεις στις αγορές ηλεκτρικής ενέργειας,

-                      την υπεύθυνη πληροφόρηση των εργαζομένων σχετικά με τις μεγάλες επενδύσεις που διασφαλίζουν τη βιωσιμότητα των θέσεων εργασίας και

-                      την ανάπτυξη της εσωτερικής επικοινωνίας του Ομίλου με το προσωπικό του,

αναμφισβήτητα επιτεύχθηκαν πλήρως.

     Η έγκυρη ενημέρωση, η οποία αποτελεί πρωταρχικής σημασίας προσπάθεια του  ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ, ενισχύθηκε από μία ακόμη ημερίδα.  Μία ημερίδα με ουσιαστικό περιεχόμενο προσαρμοσμένο στις μεταβολές των αγορών  ηλεκτρικής ενέργειας και των προοπτικών τους.

     Στο παραπάνω πλαίσιο, ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την προσπάθεια της υπεύθυνης ενημέρωσης, πέρα από τις λογικές παραπληροφόρησης και διαστρέβλωσης της πραγματικότητας.