41

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
252804

            ΑΘΗΝΑ  08/03/2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

      8 Μαρτίου, μια ημέρα τιμής για τη γυναίκα, μια ημέρα που συμβολίζει διαχρονικά των αγώνα όλων των γυναικών για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.

     Σήμερα τιμούμε τη γυναίκα για την προσφορά της ως μητέρα, σύζυγο και φυσικά ως εργαζόμενη με ενεργό ρόλο μέσα στην Ελληνική κοινωνία.  Οφείλουμε να εμπνευστούμε από τον αγώνα των γυναικών της Νέας Υόρκης , που στις 8 Μαρτίου του 1857 σήκωσαν το ανάστημά τους απέναντι στη βαρβαρότητα της εκμετάλλευσής τους.  Διεκδικώντας λιγότερες ώρες δουλειάς, ίσο μισθό, και  ίση εργασία με τους άντρες. 

     Στην οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε, οι Ελληνίδες εργαζόμενες δέχονται ίσως  σε μεγαλύτερο βαθμό την επίθεση στα εργασιακά δικαιώματά τους.  Με απολύσεις, με ανασφάλιστη εργασία, με εφαρμογή ελαστικών μορφών απασχόλησης, με εκ περιτροπής εργασία.

     164 χρόνια μετά οι εργαζόμενες γυναίκες συνεχίζουν να αγωνίζονται χωρίς να ξεχνούν τις κατακτήσεις τους που με αίμα, αγώνες και θυσίες κερδίσανε.

     Οι Ελληνίδες εργαζόμενες ήταν, είναι και θα παραμείνουν στην πρωτοπορία των αγώνων για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ευημερίας, συνοχής, αλληλεγγύης και ανθρώπινης.  Το έχουν αποδείξει διαχρονικά με τη συμμετοχή τους στους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες.

     Ως Πανελλαδικός Σύλλογος Υπαλλήλων ΔΕΗ ενισχύουμε διαχρονικά τη συμμετοχή των γυναικών στα Συνδικάτα κερδίζοντας κάθε ημέρα όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη τους.

     Καλούμε τις Διοικήσεις του Ομίλου ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ, να σταθούν αρωγοί στην πράξη, στην προσπάθεια των γυναικών να ανταποκριθούν στους πολλαπλούς ρόλους της σύγχρονης εποχής.

     Τις καλούμε να αναλάβουν και να υλοποιήσουν πρωτοβουλίες σε συνεργασία με το Συνδικάτο που θα δημιουργούν ένα πλαίσιο σεβασμού της ισορροπίας μεταξύ ζωής και εργασίας.

     Τις καλούμε να επενδύσουμε όλοι μαζί τις ελπίδες μας για καλύτερο αύριο, για μας και τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια όπως αξίζει σε μια σύγχρονη κοινωνία

 

Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1