ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ε.Η.

Μέλος της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρ. Μητρώου Εγγραφής ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. 1-00075

 

44

Χρόνια Δράσης

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
338151

 Με εξαιρετική επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση επιβράβευσης των τακτικότερων εθελοντών αιμοδοτών της Τράπεζας Αίματος ΠΑ.Σ.ΥΠ – ΔΕΗ.

Η βράβευση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα ‘‘ΞΕΝΙΑ’’ κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ την 14/12/2011.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι κ.κ. :  Στεργιώτης Κ. - Διευθυντής Επικοινωνίας της ΔΕΗ,  Κατσαρός Κ. - Γεν. Γραμματέας ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, Γραμμένος Σπ. - Πρόεδρος του ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ και Κουβέλης Βασ. -  Διευθ. Αιμοδοσίας Π.Γ.Ν. ‘‘ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ’’.

 

Γ.Μπούκουρας-Πρόεδρος ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗΓ.Μπούκουρας, Πρόεδρος ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ: Επιβραβεύουμε την ανθρωπιά.

Κυρίες & Κύριοι Προσκεκλημένοι,
Συναγωνιστή Γεν.Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ,
Φίλες & Φίλοι συνάδελφοι Εθελοντές Αιμοδότες,
   Νιώθω ιδιαίτερα υπερήφανος που σας καλωσορίζω σ’ αυτήν την πρωτότυπη εκδήλωση, στην οποία θα επιβραβεύσουμε την ανθρωπιά.  Την ανθρωπιά, που λόγω των εξαντλητικών ρυθμών ζωής και των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών, έχουμε όλοι μας και γενικότερα η Ελληνική κοινωνία, ανάγκη.
    Και η Εθελοντική Αιμοδοσία, εντάσσεται αναμφισβήτητα στο πλαίσιο της συλλογικής και ατομικής ευθύνης μας απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.
Κυρίες & Κύριοι,
    Ο όρος ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, δεν είναι ένας όρος χωρίς περιεχόμενο. Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ, δεν είναι μια περιστασιακή ενέργεια ή δράση.
Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ είναι νοοτροπία.
     Μια νοοτροπία που ενώνει.  Μια νοοτροπία που συμβάλει στην κοινωνική συνοχή και στην υγιή ανάπτυξη.  Αποτελεί τη σύγχρονη πρόκληση για τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς και αναμφίβολα προσδίδει ένα νέο ρόλο στα Σωματεία εργαζομένων. Ένα ρόλο, που ενισχύει τις σχέσεις αλληλεγγύης μεταξύ μας. Ένα ρόλο, που ενισχύει τις σχέσεις αλληλεξάρτησης και αλληλεπίδρασης μεταξύ της κοινωνίας και των συνδικάτων.
     Στο παραπάνω πλαίσιο, ο ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ, πριν από 8 χρόνια, αποφάσισε να ιδρύσει τη δική του  ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ, με σκοπούς την άμεση και αποτελεσματική βοήθεια προς τους συναδέλφους και τις οικογένειές τους, τη συμβολή στην αντιμετώπιση των προβλημάτων επάρκειας σε αίμα στη χώρα μας και κυρίως τη διάδοση της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο χώρο της ΔΕΗ.
  Η χρηστή διαχείριση και η ανθρωπιά, που αποτέλεσαν τα κύρια χαρακτηριστικά λειτουργίας αυτής της ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΙΜΑΤΟΣ, είχαν ως αποτέλεσμα, κάθε χρόνο περισσότεροι συνάδελφοι να συμμετέχουν στις αιμοδοσίες, δίνοντας έτσι ζωή, σε όλο και περισσότερους συνανθρώπους μας.
  Σε συνεργασία λοιπόν, με τη ΔΕΗ, με το Υπουργείο Υγείας, με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας και το Γ.Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», αισθανθήκαμε την ανάγκη να απευθύνουμε ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σ’ όλους εσάς, τους εθελοντές αιμοδότες, που επί τόσα χρόνια, σε τακτική βάση, παραδίδετε μαθήματα ανθρωπιάς.
   Ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους του ΔΣ του ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ, που ενθαρρύνετε και ενδυναμώνετε την προσπάθεια αυτή.
  Ένα μεγάλο ευχαριστώ, εκ μέρους των εκατοντάδων συναδέλφων που χρειάστηκαν τη βοήθειά σας.
Κ.ΚΑΤΣΑΡΟΣ-ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗΚ.Κατσαρός, Γεν.Γραμματέας ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ: Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στους εθελοντές αιμοδότες.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
    Δύο χρόνια που είμαι Γεν. Γραμματέας της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχω καλεσθεί σε πολλές εκδηλώσεις. Πάντα έχω να ανακοινώσω δυσάρεστα.
     Σήμερα πραγματικά είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που βρίσκομαι μαζί σας σε μια εκδήλωση ανθρωπιάς και ευχαρίστησης.
     Γι΄ αυτό θέλω να ευχαριστήσω το Προεδρείο και το Δ.Σ. του Σωματείου σας.
   Όλοι γνωρίζεται ότι η αιμοδοσία είναι μία ευγενική πράξη.  ΤΟ ΑΙΜΑ ΟΥΤΕ ΠΑΡΑΓΕΤΑΙ, ΟΥΤΕ ΑΝΤΙΚΑΘΙΣΤΑΤΑΙ. ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ.
     Είναι ζήτημα ζωής, είναι ζήτημα τιμής.
     Αυτό είναι το μήνυμα που δίνει η σημερινή μας εκδήλωση.Είναι γνωστό σε όλους μας η αναγκαιότητα για την προσφορά αίματος που υπάρχει αλλά δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι, ίσως βρεθούμε και εμείς σε αυτήν την ανάγκη, ή οι συγγενείς μας, ή οι φίλοι μας, ή συνάδελφοί μας.  Η ανάγκη αυτή για αίμα των ανθρώπων που το χρειάζονται δεν περιμένει ποτέ.
     Συνεπώς μας αφορά όλους μας αυτό.
     Γι΄ αυτό  δέκα λεπτά προσφοράς ζωής δεν μας βγάζουν από το πρόγραμμά μας, δεν πάνε πίσω τις δουλειές μας, δεν χαλούν την ξεκούρασή μας.
   Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ./ΔΕΗ εδώ και πολλά χρόνια λειτουργεί ως τράπεζα αίματος συμμετέχοντας και αυτός στην κοινωνική ευθύνη για τη σωτηρία των ανθρώπινων ζωών χωρίς διάκριση και προτίμηση.
      Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
      Σήμερα στεκόμαστε όλοι μας με σεβασμό μπροστά στους εθελοντές αιμοδότες.
   Είναι επιτακτική, απαραίτητη μπορώ να πω η άμεση ενίσχυση του εθελοντικού αιμοδοτικού κινήματος ώστε να καλύπτονται οι συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες για αίμα.
   Εσείς εδώ στον ΠΑ.Σ.ΥΠ./ΔΕΗ δημιουργείται συνθήκες αλληλεγγύης και ενεργούς συμπαράστασης για τους εργαζόμενους.  Συνεχίστε λοιπόν με πάθος και ψυχική δύναμη το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελείται.     Αξίζουν συγχαρητήρια στον ΠΑ.Σ.ΥΠ. και στην επιτροπή αιμοδοσίας αλλά τα περισσότερα μπράβο αξίζουν στους εθελοντές αιμοδότες που προσφέρουν ότι πιο πολύτιμο διαθέτουν. ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥΣ.
     Και αυτό που κάνει σήμερα ο ΠΑ.Σ.ΥΠ./ΔΕΗ  ξανά μπράβο του γιατί αυτή είναι μία πράξη αναγνώρισης προς τους εθελοντές αιμοδότες της πολύ μεγάλης και πολύτιμης κοινωνικής προσφοράς τους.
     ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.