ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ε.Η.

Μέλος της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

41

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
249863

-                Ο κύκλος εργασιών της επιχείρησης παρουσίασε μείωση στο εννεάμηνο του 2010 από 4467,6 εκ. € σε 4203,6 εκ. € αντίστοιχα το 2011 (-5,9%), ενώ τα προ φόρων κέρδη μειώθηκαν από 689,6 εκ. € σε 138,4 εκ. € (-79,9%), με κίνδυνο για την εφαρμογή οποιουδήποτε επενδυτικού σχεδίου.

-                Η προκλητικά παθητική αποδοχή των μειώσεων των μισθών των εργαζομένων και η προχειρότητα με την οποία εφαρμόζεται, σε βαθμό που 2 μήνες μετά την εφαρμογή του τελευταίου κύματος μειώσεων, κανένας εργαζόμενος δε γνωρίζει τις αποδοχές του.

-                Η απουσία αποτελεσματικής αντίδρασης στην μετατροπή της ΔΕΗ σε κρατικό εισπρακτικό μηχανισμό, που έχει φέρει σε απόγνωση πελάτες και εργαζομένους.

-               Η άτακτη και πρόχειρη εφαρμογή του διαχωρισμού της Μεταφοράς και της Διανομής από την Επιχείρηση, που δημιουργεί έντονη αβεβαιότητα για τη βιωσιμότητα του ομίλου.

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε βέβαια ότι:

-                «νοικοκύρεψε» τους βρεφονηπιακούς σταθμούς διακόπτοντας την λειτουργία τους στο Περιστέρι και την Καλλιθέα, αφήνοντας την λειτουργία των υπολοίπων στους εργολάβους.

-                «νοικοκύρεψε» τις παιδικές κατασκηνώσεις αναστέλλοντας την λειτουργία τους.

-              «εκσυγχρόνισε» την Επιχείρηση εφαρμόζοντας αυταρχικά το νέο κατ’ όνομα «ενιαίο» ωράριο εργασίας, ταλαιπωρώντας καταναλωτές και εργαζομένους.

-                δέχτηκε παθητικά την ένταξη του ΙΣΤΑΜΕ ως βασική πηγή προέλευσης του ενός (έως σήμερα) Αναπληρωτή Δ. Συμβούλου.

-                προσπαθεί να «σωφρονίσει» το συνδικαλιστικό κίνημα με δικαστικές αγωγές.

-              προσπαθεί να «νοικοκυρέψει» την οργανωτική διάρθρωση της Επιχείρησης, ξεθεμελιώνοντας ολόκληρη την οργανωτική δομή της Επιχείρησης, χωρίς κανένα διάλογο με τους εργαζομένους και με αβέβαια αποτελέσματα.

Ικανότεροι όλων ή πλήρως ανίκανοι;;;;;;;;;

Όποια και να είναι η απάντηση, η διοίκηση του κου Ζερβού, αναμφισβήτητα οδηγεί τη ΔΕΗ, τη μεγαλύτερη επιχείρηση της χώρας, τη μεγαλύτερη επένδυση του Ελληνικού λαού, σε μαρασμό.

Όσοι δεν αντιλαμβάνονται και κυρίως όσοι κάνουν ότι δεν αντιλαμβάνονται, ότι τα παραπάνω συνιστούν την πιο αντιλαϊκή, αντεργατική και ανάλγητη πολιτική που έχει εφαρμοστεί στην Επιχείρηση, θεωρούνται συνυπεύθυνοι.

 

Κε Πρόεδρε υπάρχουν λύσεις και επιλογές ……….

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1