ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ε.Η.

Μέλος της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ-ΚΗΕ

Αρ. Μητρώου Εγγραφής ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. 1-00075

 

44

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
338155

tayteko1Ένα βήμα πριν από τη διάλυση είναι ο ασφαλιστικός φορέας της ΔΕΗ (ΙΚΑ/ΕΤΑΜ/ΤΑΠ-ΔΕΗ, ΤΕΑΤΑΠ-ΔΕΗ), από την καταστροφική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Οι αιματηρές θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων που έγιναν όλεςτις προηγούμενες δεκαετίες, χάνονται σε λίγες μέρες από την αδιαφορίακαι την αδράνεια των εκφραστών-τυράννων του ΔΝΤ στη χώρα μας.

Μετά τις αλλεπάλληλες ληστείες, την έλλειψη προσωπικού, την συκοφάντηση των αποθεματικών μας, τις ακατάλληλες συνθήκες εργασίας και την απαξίωση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων ήρθε και η χαριστική βολή με τις ατέλειωτες ουρές στα ταμεία για να γκρεμίσουν ότι απέμεινε στον ασφαλιστικό φορέα της Επιχείρησης.

 Οι κόποι και οι εισφορές των χιλιάδων ασφαλισμένων στη ΔΕΗ εξανεμίζονται από την ανεπάρκεια και την ανικανότητα των διοικούντων του αρμόδιου Υπουργείου.

 Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ. ΔΕΗ δεν πρόκειται να ανεχθεί άλλο αυτή την υποβάθμιση και τονίζει πως:

  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ότι η κατάσταση που επικρατεί σχετικά με τις πληρωμές των ιατρικών και νοσοκομειακών δαπανών οδηγεί τους ασφαλισμένους σε μια τριτικοσμική ταλαιπωρία.
  •  ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την πρωτοφανή καθυστέρηση απόδοσης των εφάπαξ βοηθημάτων που δημιουργεί σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα στους συνταξιούχους.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την έλλειψη ιατρών πανελλαδικά που οδηγεί τους ασφαλισμένους σε επιλογές και διεξόδους που δημιουργεί μια βαρύτατη οικονομική επιβάρυνση για τους ίδιους και το ταμείο.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τη μη αποδοχή των συνταγών τουΤαμείου σε ορισμένες περιοχές από τα φαρμακεία, που υποχρεώνει τους ασφαλισμένους να πληρώνουν ολόκληρη την αξία των φαρμάκων, με ορατό τον κίνδυνο επέκτασης της κατάστασης σε ολόκληρη την Ελλάδα.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την έλλειψη προσωπικού στις μονάδες τουΤαμείου που έχει οδηγήσει σε εξαντλητικούς ρυθμούς εργασίας τους συναδέλφους.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ την παντελή ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας του προσωπικού, των ασφαλισμένων και της περιουσίας του Ταμείου.
Όλα τα παραπάνω ακολουθούν, και 
  •  Ο κίνδυνος της μη λειτουργίας των παιδικών κατασκηνώσεων για ένα ακόμα καλοκαίρι και
  •  ο κίνδυνος της μη εύρυθμης ή και διακοπής λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών.

Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ ΔΕΗ συμμερίζεται τη δικαιολογημένη αγανάκτηση και πολλές φορές απελπισία των ασφαλοσμένων για την υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, με αποκορύφωμα την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο Ταμείο.

Ο ΠΑ.Σ.ΥΠ. ΔΕΗ καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να δώσουν τις κατάλληλες άμεσες λύσεις, αλλιώς αναπόφευκτα θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις και θα δρομολογήσει κύμα αντιδράσεων για να σταματήσει η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΉΣΕΙΣ ΜΑΣ!

ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΡΕΜΒΑΙΝΟΥΜΕ

ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1