ΑΘΗΝΑ 29/04/2025
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ 2025
Η 1η Μαΐου, αποτελεί ημέρα ιστορικής μνήμης και τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης για δικαιώματα, αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και κοινωνική πρόοδο.
Ανακαλώντας στη μνήμη μας τα γεγονότα του Σικάγου το 1886 και τους πολυετείς αγώνες των εργαζομένων σε όλο τον κόσμο, αποδίδουμε φόρο τιμής σε όλους όσους αγωνίστηκαν για την καθιέρωση του οκτάωρου, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της κοινωνικής ασφάλισης και των βασικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Η Εργατική Πρωτομαγιά δεν αποτελεί απλώς μια επέτειο του παρελθόντος. Είναι διαρκής υπενθύμιση της ανάγκης για συνεχή αγώνα, με στόχο τη διαφύλαξη και διεύρυνση των κατακτήσεων των εργαζομένων, ιδιαίτερα σε μία εποχή που οι εργασιακές σχέσεις μεταβάλλονται και νέες προκλήσεις αναδύονται.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαιτείται συλλογική προσπάθεια για τη διασφάλιση αξιοπρεπών όρων εργασίας, την προώθηση της ισότητας και της διαφάνειας, την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και την προστασία των δικαιωμάτων όλων των εργαζομένων.
Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε τις αξίες της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας.
Γραφείο Τύπου