ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ε.Η.

Μέλος της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

41

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
249887

Αθήνα 10/05/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκεί που μας χρωστάνε...ζητάνε και το βόδι   

  Έκπληξη προκαλεί  το μέγεθος της ανευθυνότητας που επιδεικνύουν διάφοροι φορείς, ανάμεσά τους και ο ΕΦΚΑ.

     Λειτουργώντας με την τακτική του στρουθοκαμηλισμού αφήνει τους εργαζόμενους σε αυτόν να εργάζονται σε  άθλιες και πολλές φορές ακόμη και επικίνδυνες για την ασφάλεια τους συνθήκες.

     Τα παραπάνω  αφορούν στους αποσπασμένους συναδέλφους της ΔΕΗ στον ΕΦΚΑ και συγκεκριμένα όσους στεγάζονται στο κτήριο της Μυλλέρου 13.  Ένα κτήριο παραμελημένο από πλευράς  συντήρησης και καθαριότητας, στο οποίο δεν πληρούνται ούτε οι ελάχιστες κατά το νόμο συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας σύμφωνα και με την έκθεση του ΣΕΠΕ.

     Ο ΠΑΣΥΠ-ΔΕΗ με σεβασμό στους εργαζόμενους και το αυτονόητο δικαίωμά τους να εργάζονται σε αξιοπρεπείς και ασφαλείς συνθήκες και αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που προσφέρουν οι αποσπασμένοι στον ΕΦΚΑ συνάδελφοι, έπραξε το αυτονόητο. Αφού του γνωστοποιήθηκε το πρόβλημα, αναγκάστηκε από την αδιαφορία των αρμοδίων να καταγγείλει τελικά την κατάσταση στο ΣΕΠΕ, το οποίο με έκθεση του βεβαιώνει σωρεία ελλείψεων και  παραβάσεων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της καθαριότητας και των συνθηκών ασφαλείας τους τελευταίους 8 μήνες.  

      Σε συνέχεια των παραπάνω καλούμε το Δ.Σ. του ΕΦΚΑ να επανεξετάσει την απόφαση του για μεταστέγαση των υπηρεσιών  του κτηρίου της Μυλλέρου 13 και να πράξει ότι χρειάζεται προκειμένου  να εξασφαλιστεί η ασφάλεια και η υγεία των εργαζομένων σε αυτό.

     Όλα τα άλλα που ακούγονται, αποτελούν κορόνες απλού λαϊκισμού και ανευθυνότητας και χρησιμοποιούνται προκειμένου να εξυπηρετήσουν ιδιοτελή συμφέροντα.

     Καλούμε τους εργαζόμενους να απομονώσουν τους παραπάνω εκφραστές.

Ο ΠΑΣΥΠ ΔΕΗ σεβόμενος τον θεσμικό του ρόλο και τους εργαζομένους δεν συμμετέχει σε μικροπολιτικά παιχνίδια. Απόλυτη προτεραιότητα αποτελεί η ασφάλεια των εργαζομένων.

 

 Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1