ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Δ.Ε.Η.

Μέλος της ΓΕΝ.Ο.Π ΔΕΗ-ΚΗΕ

 

41

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
249918

ΑΘΗΝΑ  28/09/2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Πειραματισμοί σε βάρος των εργαζομένων.

    Άλλη μια καινοτομία υιοθετήθηκε από τη Διοίκηση της ΔΕΗ και ονομάζεται "Επιβράβευση της απόδοσης των εργαζομένων".

     Συμπληρώνει το μόρφωμα του Νέου Κανονισμού Αξιολόγησης που χρειάστηκε 17 ολόκληρους μήνες για να ορισθεί η ελάχιστη απαιτούμενη βαθμολογία για μισθολογική προαγωγή.  Αποτέλεσμα: το "πάγωμα" των μισθολογικών προαγωγών για εννέα τουλάχιστον μήνες!

     Σύμφωνα λοιπόν με την 120/2018 Απόφαση Διευθύνοντος Συμβούλου, στο 20% του προσωπικού κάθε Μονάδας που αξιολογήθηκε με την υψηλότερη βαθμολογία για το 2017 θα χορηγηθεί ως επιβράβευση, ποσό που αντιστοιχεί σε ποσοστό 30% της διαφοράς από το κατεχόμενο στο επόμενο μισθολογικό κλιμάκιο.

     Αποτελεί αναμφίβολα άλλη μία απόφαση που αποδεικνύει την προχειρότητα με την οποία προσεγγίζει η Διοίκηση τα θέματα προσωπικού.

     Δεν αποτελεί τμήμα ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακίνησης, αλλά ακόμα μια αποσπασματική ενέργεια αγνώστου σκοπιμότητας.

     Επιπρόσθετα, εξαιρεί από την "Επιβράβευση" τους αποσπασμένους συναδέλφους στους Ασφαλιστικούς Φορείς πετυχαίνοντας την για άλλη μια φορά άνιση μεταχείρισή τους.

     Η προχειρότητα με την οποία προσεγγίσθηκε το θέμα, το μόνο που είχε ως αποτέλεσμα είναι η δημιουργία συνθηκών κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ των συναδέλφων.

     Ένα σύστημα "Επιβράβευσης" για να λειτουργήσει παρακινητικά πρέπει να είναι γνωστό πριν την περίοδο αξιολόγησης και όχι να γίνεται γνωστό μετά την αξιολόγηση.  Εκτός και αν ήταν γνωστό σε ορισμένους…

     Φτάνει πια με τους πειραματισμούς στην πλάτη και την αξιοπρέπεια των εργαζομένων.

     Αποτελεί πλέον πρόκληση η επεξεργασία ενός ολοκληρωμένου συστήματος παρακίνησης με τη συμμετοχή του συνδικάτου στη βάση μεγιστοποίησης της αντικειμενικότητας και σεβασμού στον εργαζόμενο.

 

Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1