42

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
279148

 Αθήνα 26/2/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΟΜΗΡΙΑ 

Με εξαιρετικά επείγον έγγραφό του προς το Δ.Σ. του ΤΑΥΤΕΚΩ ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ζητά την ανάκληση των αποφάσεων που αποδεσμεύουν τους αποσπασμένους συναδέλφους στο ΤΑΥΤΕΚΩ που επιθυμούν να επιστρέψουν στη ΔΕΗ.

     Η απαράδεκτη αυτή παρέμβαση εντείνει το κλίμα ανασφάλειας των συναδέλφων και δημιουργεί ένα νέο καθεστώς ομηρίας, αφού αρκείται να αναφέρει κυνικά ως λόγους ανάκλησης των παραπάνω αποφάσεων την ομαλότητα των διαδικασιών στελέχωσης του ΕΟΠΥΥ και του ΕΤΕΑ και την επαρκή στελέχωση του ΤΑΥΤΕΚΩ.

     Αφήνει αναπάντητα όμως ερωτήματα όπως:

     α) Ποια θα είναι η διαδικασία επιστροφής στη ΔΕΗ των αποσπασμένων συναδέλφων που το επιθυμούν;

     β) Ποιες υπηρεσίες θα προσφέρουν οι αποσπασμένοι συνάδελφοι σε ποιους;  και που;

     γ) Ποιες θα είναι οι εργασιακές τους σχέσεις;

         Από ποιους θα κρίνονται;

         Ποια θα είναι η υπηρεσιακή τους εξέλιξη;

     Η αλληλεγγύη στους εγκλωβισμένους συναδέλφους αποτελεί χρέος όλων μας πέρα από μικροσυντεχνιακές και προσωπικές επιδιώξεις και αναμφισβήτητα η στάση όλων μας θα κριθεί από τους συναδέλφους.

   Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ να διασφαλίσει σε ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ με τους εκπροσώπους των εργαζομένων στο ΤΑΥΤΕΚΩ, ότι καμία απόφαση δε θα ανακληθεί.

    Καλούμε τη ΔΕΗ, να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να διευκρινισθούν τα παραπάνω, σχετικά με το προσωπικό της, ερωτήματα και να προχωρήσει άμεσα στις κατάλληλες προετοιμασίες τοποθέτησης και των υπολοίπων συναδέλφων που έχουν αποδεσμευτεί.

    

Γραφείο Τύπου

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1