Εκτύπωση

Αθήνα 27/5/2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Την αντεργατική πολιτική της Κυβέρνησης, ακολουθεί η Διοίκηση της ΔΕΗ σε κάθε ευκαιρία.  Με διάφορα προσχήματα, προσπαθούν να καταστήσουν ανενεργές διάφορες Σ.Σ.Ε. και κατακτήσεις των εργαζομένων.

Η καταστροφική μνημονιακή πολιτική που ακολουθεί η σημερινή Κυβέρνηση φαίνεται ότι βρήκε "άξιους" συμπαραστάτες οι οποίοι κατεδαφίζουν αυθαίρετα, χρόνιες κοινωνικές και εργασιακές κατακτήσεις.

Τελευταίο πλήγμα της ανάλγητης νοοτροπίας, αποτελεί η "αναστολή" της λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών Περιστερίου και Καλλιθέας καθώς και των κατασκηνώσεων "Σωτήρα" και "Υδρύλι".

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι:

Οι εργαζόμενοι στην Επιχείρηση και στον Ασφαλιστικό φορέα της ΔΕΗ, γίνονται θύματα για άλλη μια φορά της αντιλαϊκής πολιτικής της Κυβέρνησης και δημιουργούνται πλέον νέες συνθήκες ανασφάλειας στο προσωπικό και τις οικογένειές τους.  Η μείωση του εισοδήματος, η κατάργηση των κοινωνικών παροχών, το σχέδιο διάλυσης του ασφαλιστικού και ξεπουλήματος της ΔΕΗ, έχουν εξοργίσει εργαζόμενους και ασφαλισμένους που νιώθουν πλέον εύκολη λεία στα χέρια των εκτελεστών του ΔΝΤ.

Καλούμε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να ακυρώσει άμεσα τις απαράδεκτες αποφάσεις και να εξετάσουν με υπευθυνότητα ξανά το ενδεχόμενο συνέχισης λειτουργίας των βρεφονηπιακών σταθμών και των κατασκηνώσεων.

Καλούμε τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ να παρέμβει, ώστε να τεθούν εκ νέου οι βάσεις λειτουργίας σε μακροπρόθεσμη βάση των βρεφονηπιακών σταθμών καθώς και των παιδικών κατασκηνώσεων στο πλαίσιο των Σ.Σ.Ε.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ