Εκτύπωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ο Συνδικαλισμός χωρίς αρχές & ιδέες οσονούπω τελειώνει.

Έντεκα ημέρες χρειάστηκε η ηγεσία της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, για να απαντήσει στο Δελτίο Τύπου του ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ, με το οποίο προβλήθηκε η δράση, οι πρωτοβουλίες και η νοοτροπία του, σε αντίθεση με την αναξιοπιστία και την αδράνεια της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ.

Ένα ακόμα Δελτίο Τύπου, που δεν δίνει απαντήσεις στους συναδέλφους για τη δράση της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, αλλά ασχολείται με τις πρωτοβουλίες του ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ.

Ένα ακόμα Δελτίο Τύπου που προσπαθώντας να χειραγωγήσει τη σκέψη και την κρίση των συναδέλφων, αποδεικνύει τον εγκλωβισμό της ηγεσίας της σε παρωχημένες ιδεοληψίες και κυρίως  σε συνδικαλιστικές πρακτικές του παρελθόντος.

Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ, επιδιώκοντας να προβάλει κυρίως μια νοοτροπία προσανατολισμένη στον συνάδελφο, αλλά και για να μη μείνουν αναπάντητα τα νεφελώδη και ασυνάρτητα ερωτήματα που θέτουν, επισημαίνει:  

Παράλληλα με τον «αγώνα» της ηγεσίας της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ για να διατηρηθούν τα πολυϊατρεία (που ανήκουν πλέον στον ΕΟΠΥΥ), στελέχη της κατέβαλλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να εγκαταλείψουν το καράβι που λέγεται ασφαλιστικό!  Έγιναν λαγοί…  Βεβαίως, τέτοιες ενέργειες δεν εκπλήσσουν. Το «βόλεμα», όχι όλων, αλλά των «εκλεκτών» μόνο που «αξιοποιούν» ιδιοτελώς τη συνδικαλιστική τους ιδιότητα ή άλλες πολύτιμες γνωριμίες, αποτελεί χαρακτηριστικό της νοοτροπίας τους και της συνδικαλιστικής τους δράσης.  «Να στηριχθεί η ιδιαιτερότητα της ασφαλιστικής μας σχέσης, αλλά από τους υπόλοιπους».

Για την σκανδαλώδη ξαφνική ύπαρξη ομολόγων στο ΚΑΠ/ΔΕΗ ΤΑΥΤΕΚΩ και της απώλειας εκατομμυρίων ευρώ, μέσω της εφαρμογής του PSI, που προορίζονταν για τις ανάγκες των ασφαλισμένων, που έχει αναδείξει ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ από 30/7/12, καμία ενέργεια;

Στο συγγραφικό οίστρο της ηγεσίας της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ θα φωτίζει και μία σκοτεινή πλευρά της δράσης και νοοτροπίας της.

Ο ΠΑΣΥΠ/ΔΕΗ, δεν θα πτοηθεί από λαϊκίστικα, δημαγωγικά «Δελτία Τύπου».  Έχοντας κατανοήσει την κατάρρευση των παλαιών διαχωριστικών γραμμών και προκαταλήψεων, θα συνεχίσει αταλάντευτα την πορεία του προς όφελος των συναδέλφων και του Ομίλου ΔΕΗ.