41

Χρόνια Δράσης

  
ΑΜΕΣΗ & ΕΓΚΥΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
 
 

Επισκέψεις

Εμφανίσεις Άρθρων
249925

ΑΘΗΝΑ  18/10/2018 

                                                                                                                  Α.Π.: 3229     

ΠΡΟΣ: Γεν. Διευθυντή ΓΔ/ΑΝΠΟ ΔΕΗ 

              κο Δαμάσκο Γεώργιο.

 ΘΕΜΑ: Διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου ασθένειας.

Σχετ: ΔΑΝΠΟ/16536/26.07.2018.

 

     Κε Γενικέ,

     Στη διαδικασία αναγγελίας και ελέγχου της ασθένειας του προσωπικού ΔΕΗ Α.Ε. που περιγράφεται στο σχετικό, προβλέπεται η αποδοχή ιατρικών γνωματεύσεων μόνο από συμβεβλημένους ιατρούς  του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

     Η παραπάνω αναφορά αντίκειται στο Ν. 3418/2005, όπου σύμφωνα με το άρθρο 5 παρ. 1, τα ιατρικά πιστοποιητικά και οι ιατρικές γνωματεύσεις, καθώς και οι ιατρικές συνταγές που εκδίδονται κατά τους νόμιμους τύπους, έχουν το ίδιο κύρος και την ίδια νομική ισχύ ως προς τις νόμιμες χρήσεις και ενώπιον όλων των αρχών και υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

     Η αποκλίνουσα, από το νόμο, διαδικασία, έχει δημιουργήσει πολλαπλά προβλήματα στους συναδέλφους όπως ενδεικτικά αναφέρονται:

1.    Η δυσκολία εύρεσης συμβεβλημένου ιατρού με την ανάλογη ειδικότητα σε πανελλαδική κλίμακα.

2.    Η σύγχυση από τους μισθωτούς περί πιστοποιημένων και συμβεβλημένων ιατρών.

      Το παραπάνω πλαίσιο δημιουργεί δυσμενείς συνέπειες στους συναδέλφους, αφού αναγκάζονται να χρησιμοποιούν ημέρες κανονικής αδείας για να δικαιολογούν ημέρες  ασθένειας ή ακόμα χειρότερα να θεωρούνται αδικαιολόγητες απουσίες και να κινείται ακόμα και πειθαρχική διαδικασία.

 Αποτελεί αναγκαιότητα, η τροποποίηση της σχετικής διαδικασίας ώστε οι ιατρικές γνωματεύσεις να γίνονται δεκτές ανεξάρτητα από το αν εκδίδονται από ιατρούς που υπηρετούν σε Ν.Π.Δ.Δ. ή  Ν.Π.Ι.Δ. ή ιδιώτες ιατρούς.

 Στη διάθεσή σας για κάθε διευκρίνιση.

 Παρακαλούμε για σχετική ενημέρωσή μας σε εύλογο χρονικό διάστημα.

 

Με εκτίμηση

                                                                                              Για το Δ.Σ.

 

                           Ο Πρόεδρος                                                                       Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

ΜΠΟΥΚΟΥΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                   ΔΙΑΚΟΥΜΑΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

  

Κοιν.: - ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ

           - Εκπροσώπους εργαζομένων στο Δ.Σ.

 ·            Καραλευθέρη Π.

                  ·            Φωτόπουλο Ν.

08.03.2021 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 92
             ΑΘΗΝΑ   08/03/2021   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.       8 Μαρτίου, μια ημέρα τιμής για τη γυναίκα, μια ημέρα που συμβολίζει διαχρονικά των αγώνα όλων των γυναικών για μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.      Σήμερα τιμούμε τη γυναίκα για την προσφορά της ως μητέρα, σύζυγο και φυσικά ως εργαζόμενη...
05.02.2021 | ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ
Εμφανίσεις: 462
ΑΘΗΝΑ  05/02/2021 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ   ΣΣΕ 2021: Πρόκληση σοβαρότητας        Η συζήτηση-διαπραγμάτευση για τη νέα Ε.Σ.Σ.Ε. βρίσκεται σε εξέλιξη και αποτελεί αναμφίβολα μια ευκαιρία έμπρακτης απόδειξης ότι ο Όμιλος ΔΕΗ, προχωρά μπροστά μαζί με τους εργαζόμενους!      Η αντιστροφή της οικονομικής πορείας του Ομίλου, τα καλά οικονομικά αποτελέσματα και οι καλύτερες ακόμα προσδοκίες, είναι δίκαιο να συναντήσουν σε κάποιο...
29.10.2020 | ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ
Εμφανίσεις: 569
ΑΘΗΝΑ 29/10/2020   Ανοικτή Επιστολή   Σε πρώτο πλάνο η Εμπορία.        Παρακολουθώντας κάποιος τρίτος τα τεκταινόμενα στο χώρο της Εμπορίας της ΔΕΗ θεωρητικά, δε θα μπορούσε να μη μείνει έκπληκτος από τις επιφανειακές και ουσιαστικές μεταβολές που έχουν επέλθει.  Η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας των Καταστημάτων "πιλοτικά", η "βελτίωση" των εναλλακτικών τρόπων εξυπηρέτησης, η εξυπηρέτηση με  ραντεβού, η απλούστευση...

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ

epitropes-paragogis-20180423-a-1